WK 2009
2009 is een bewogen jaar geweest.
We zijn met een achterstand begonnen omdat Thijn nog altijd met een gedeeltelijk geheelde blessure rondliep. Door het jaar heen hebben we goed getraint en zijn flink vooruit gegaan. Op elke Eurocup hebben we top10 gevaren, boven verwachting en een prettig vooruitzicht voor het WK!
Meerdere trainingsweken in Riva hebben ons goed voorbereid op het WK met meerdere trainers, waaronder Pepe Bettini en een lokale trainer.

Het WK is voor ons prima begonnen, de eerst dag zaten we in een zware poule maar hebben ons prima weten te houden hoewel er nog veel vooruitgang mogelijk was.

De tweede dag is een groot drama gebleken. Onze 3 dagen oude gennaker bleek niet juist geproduceerd en heeft ons extreem veel punten gekost. Door een productiefout is een van de ogen uit het doek getrokken en werd de gennaker bij het strijken door zichzelf heen getrokken, wat natuurlijk niet snel is als je hem weer hijst.
Onze coach is als een debiel naar de haven geraced en heeft daar de reservegennaker opgehaald. Na deze ingeknoopt te hebben hebben we de laatste 2 wedstrijden van de 2e dag uitgevaren met deze gennaker.
Aan de kant bleek de producent het met ons eens en hebben we een nieuwe gennaker gekregen, maar helaas moesten we het evenement uitvaren met onze oude trainingsgennaker..

Aan het eind van de derde dag blijkt het duidelijk dat we niet in de goldfleet gaan komen.
Ironisch genoeg missen we exact evenveel punten als we verloren hebben door de kapotte gennaker.....

De wedstrijden in de silver fleet verliepen compleet onverwacht, de eerste dag een 3, een 2, en daarna een 20 en 46.. Later bleek dat er een schroef uit het dek was getrokken en hierdoor na de 2e wedstrijd de hele boot vol water is gelopen. Op de kant heeft er ruim 10 minuten water uit de boot gestroomt.. Het vertrouwen in ons nieuwe goed onderhouden materiaal neemt toch af!
De rest van de wedstrijden varen we met een gemengd gevoel uit, het nare gevoel als gevolg van het missen van de goldfleet door klassiek materiaalpech blijft toch hangen.

Uiteindelijk hebben we toch een mooie 8e plaats neer weten te zetten, een 33e plaats overall. In een sterk veld van 193 boten is dit nog altijd een knappe prestatie waar we toch wel trots op mogen zijn. Hoewel we ons doel gemist hebben zijn we misschien nog wel sterker gemotiveerd om op het volgende WK te laten zien wat we kunnen.

Het komende jaar zal in het teken staan van dit doel, Thijn zijn examenjaar en voor Sander een nieuwe studie.

Plannen zijn gemaakt, worden bijgesteld, worden uitgevoerd; sponsoren worden gezocht om ons doel bereikbaar te maken.
Voorlopig richten we ons op de perfecte voorbereiding voor een fantastische prestatie op het komende WK.
NED33 vervolgt haar weg!
[1 Reacties] Reageer Sander
vUOYYmHtPZedrvmKW loEKJDnVfnjEyg @ 27 February 2015, 1:59 pm
60 mg prozac,
 
Reageer Alle velden zijn verplicht
Titel: Uw naam: