EK 2008
Eindelijk hebben we even tijd vrij kunnen maken voor een nieuwsberichtje!
Sander is druk bezig met de overgang naar de universiteit en Thijn is inmiddels al begonnen in 5VWO, vandaar de lange radiostilte.

Zoals ik al zei in een eerder bericht heeft Thijn tijdens de Kieler Woche zijn arm geblesseerd, dit bleek ook echt ernstig te zijn. Volgens meerdere knappe koppen was het het beste om niets te doen met de arm gedurende ongeveer een maand of 1,5. Nu hadden wij maar 3 weken tot het EK, dus hebben we nuttig gebruik gemaakt van de tijd om te rusten, wat hard te lopen, en we hebben wat aan teambuilding gedaan.
Het risico van doortrainen was een grote kans op een slijmbeursontsteking, en dat wens je natuurlijk niemand toe. Vandaar dat wij het zekere voor het onzekere hebben genomen.

Een paar dagen voor het EK kwam onze nieuwe boot aan! Een splinternieuwe boot (oké, 1 week oud) waar de nederlandse meiden Jeske en Annemiek zilver mee hebben bemachtigd op het ISAF Jeugd WK. Na een uitgebreide pimp-sessie zijn we zonder problemen door de meting gekomen met een nieuwe set zeilen.

De eerste dag van het EK begonnen we zonder al teveel verwachtingen; mocht de arm pijn gaan doen zouden we stoppen. Verbazend genoeg deed niets pijn op een kleine irritatie aan de schouder na! We hebben zelfs nog nooit zo snel gevaren, en stonden na de eerste dag RUIM in de goldfleet! Alles wees erop dat we onze target nog zouden halen! (top 30 van Europa in 2 jaar)

De complete selectie hebben we fantastisch gevaren, met een aardig aantal 2-tjes op de koop toe.

Uiteindelijk hebben we er een zeer goed gevoel aan over gehouden, alsmede een score om trots op te zijn. Overall zijn we 20ste gefinisht, dit is ongeveer hetzelfde als Jeske en Annemiek vorig jaar (zij zijn nu 4e geworden!)!
Kortom: we liggen op schema.

Een uitgebreid verslag van de festiviteiten staat op de site van de klasse-organisatie, zie daarvoor deze link.

Ondertussen zoeken we nog steeds hard naar sponsoren aangezien ons contract met SKIFF is afgelopen, dit houd ons nog wel even bezig.
We beginnen binnenkort weer met de training, er zal spoedig weer een update volgen van alle ontwikkelingen!
[0 Reacties] Reageer Sander
 
Reageer Alle velden zijn verplicht
Titel: Uw naam: