Eurocup Cavailiere 2008
Door Mark Walraven
Op 22-23-24 maart waren er 3 wedstrijddagen gepland in het super zonnige Cavailiere. Na een super lange autoreis, kwamen we s’avonds eindelijk aan, tegelijk met de familie Mertens. De volgende dag scheen de zon en stond er een behoorlijke wind uit de bergen. Daarom hebben we maar besloten om rustig de boot in orde te maken, en niet te gaan zeilen.

Op wedstrijd dag nummer 1 was er een lekker zonnetje, en stond er een lekker windje. Maar we mochten nog niet het water op L. Het race commitee vond dat de wind uit de bergen te hard was, en dat hij teveel shifte en niet constant genoeg was. Daar zaten we dan, kijkend naar het super mooie water. Ondertussen waren er twee startgroepen gemaakt, want 80 boten op 1 lijn vonden ze toch wat veel. Na een paar uur wachten mochten we eindelijk het water op, eerst de ene startgroep 2 wedstrijden en als die terug op de kant waren de andere startgroep 2 wedstrijden. De wind was inderdaad erg aan het draaien, en het was daarom moeilijk varen.

Op wedstrijd dag nummer 2 was er dezelfde wind, maar we mochten weer niet het water op. Dit keer kwam het omdat het opnieuw indelen van de startgroepen niet goed ging. Maar nadat er nieuwe startgroepen waren gemaakt, mochten we het water op, en heeft elke groep 3 wedstrijden gezeild. Die avond was er een diner georganiseerd in het restaurant naast de zeilschool, we hebben daar met zijn allen gegeten samen met wat noorse dames. Nadat we nog wat hadden gepoold zijn we naar bed gegaan.

Op de laatste dag, stond er wel erg veel wind en zag het er niet best uit. Toen ontstond er een discussie over de laatste race van de dag ervoor. Die race was namelijk pas om kwart over 6 afgelopen, en er waren veel boten die in het donker aankwamen. Na een paar proteste tegen het comitee, en een breefing met alle coaches (Peter en Monica waren onze coaches). Werd er besloten dat de laatste race niet meetelde. Terwijl de uitstelvlag er nog in hing zijn we met zijn allen gaan volleyballen op het strande, 14 tegen 15 en iedereen was super fanatiek.

Toen de wedstrijden waren afgelast, hebben we onze boten opgeruimd en zijn we naar de prijsuitreiking gegaan. Er waren 3 prijzen 1 voor beste overall 1 voor beste dames en 1 voor beste mixed team. Nadat iedereen een t-shirt had gehad zijn we weer op weg naar huis gegaan.


Doordat er niet geracet is in gold- en silver fleets is er geen goede overall score bepaald.

Wij hebben een goede constante reeks gevaren: 10-13-11-14-3.
Helaas is deze laatste race eruit geprotesteerd vanwege een tekort aan daglicht.
We gokken dat we rond een 5e-6e plaats zijn geëindigd.


Een fantastisch paasweekend met prima prestaties dus! We zijn veel vooruit gegaan sinds vorig jaar, we zijn erg tevreden.


Foto's staan op: homepage.mac.com/ubocker/cavaliere2008/
Met dank aan Urban Böcker!

[0 Reacties] Reageer Sander
 
Reageer Alle velden zijn verplicht
Titel: Uw naam: